Veteraanit

TUL:n veteraanitoiminnan valtakunnallinen organisointi aloitettiin 80-luvun alkupuoliskolla, kun ensimmäinen liittotason asiaa hoitava - veteraanijaosto - nimettiin syksyllä 1983. Jo tätä ennen on toimintaa ollut paikallisesti seuroissa ja piireissä. Alkuajan päätavoitteita olivat yhteyksien rakentaminen piireissä ja seuroissa jo toimivien veteraanijaostojen kesken, vuosittaisen valtakunnallisen veteraanitapaamisen ja jonkin liikunnallisen tapahtuman järjestäminen. Vähitellen toimintaan laajennettiin myös perinnekeräykseen ja siihen liittyvään arkistointiin sekä liikuntamatkailuun.
TUL:n veteraanijaosto ei osallistu petankki-turnauksen lisäksi muun urheilutoiminnan organisointiin eikä koordinointiin. Varsinaisesta kilpailutoiminnasta vastaavat TULN:n lajijaostot sekä Veteraaniurheiluliitto. Veteraanien liikuntatoimintaa tukemaan annetaan seurojen ohjaajien koulutusta tehtäväänsä.
Keväällä 1999 valmistui ohjaajille uusi tukiaineisto. Tämän vuoden aikana on tullut uutena tomintana kulttuurikilpailu, joka järjestetään yhdessä Eläkeläiset  ry ja Eläkkeensaajat ry järjestöjen kanssa.

TUL:n Satakunnan piirissä veteraanitoiminta on alkanut samoihin aikoihin ja seuraa liiton toimintaperiaatteita. Piirin jaoston ensimmäisenä tehtävänä olikin saada jokaiseen alueellamme toimivaan TUL:n seuraan veteraanijaosto tai veteraanivastaava. Piirissämme toimii veteraanijaosto joka osallistuu liiton järjestämiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Tämän lisäksi TUL:n Satakunnan piirin veteraanijaostolla on omia tilaisuuksia, joista näyttävimpänä on piiriveteraanien kesätapahtuma.